Race report - Stångebroslaget 2024

Stångebroslaget, ett av Sveriges mest prestigefyllda endurotävlingar, levererade i år spännande och krävande tävlingsdagar. Banans tekniska utmaningar och varierande terräng testade åkarnas skicklighet och uthållighet till max. Det fuktiga vädret gjorde banan extra lerig, med många djupa spår som ytterligare höjde svårighetsgraden. Stenungsunds Motorsällskap hade en stark uppslutning med imponerande insatser från alla deltagare. Här är en sammanfattning av klubbens resultat:

Klass Guldhjälm 85 cc
Loke Andersson imponerade stort i den yngsta klassen och genomförde 4 varv på tiden 40:18. Loke visade både mod och teknik och är definitivt en åkare att hålla ögonen på i framtiden.

Klass Veteran Evo
Tomas Larsson levererade en stabil prestation och tog sig runt 3 varv på tiden 1:17:21, vilket räckte till en hedervärd 11:e plats.

Klass Ungdom 2
Max Karlsson visade stor uthållighet och skicklighet genom att köra 6 varv på tiden 2:08:00, vilket gav honom en imponerande 6:e plats. Max visade att han är en kraft att räkna med i ungdomsklasserna.

Klass Tjej 1
Hilda Karlsson kämpade sig igenom 4 varv och nådde målet på 2:08:58, vilket gav henne en stark 4:e plats.

Klass Tjej 2
Lisa Nyqvist tog en imponerande 2:a plats genom att köra 5 varv på tiden 2:06:52. Lisa visade prov på både snabbhet och uthållighet i en mycket konkurrenskraftig klass.

Klass +15
William Skaremo tog sig runt 3 varv på 2:18:25 och kom på 93:e plats.

Klass +15 Dam
Olivia Sandell genomförde 3 varv på tiden 2:46:17 och tog en fin 15:e plats.

Klass 30+
Tobias Björkman körde 4 varv på 2:40:25 och slutade på 71:e plats.

Emil Berntsson tog sig runt 3 varv på 2:09:03, vilket gav honom en 120:e plats.

Timmy Kjellberg avslutade 3 varv på 2:20:59 och slutade på 173:e plats.

Jacob Ingemansson körde 3 varv på 2:36:41 och kom på 207:e plats. Jacob fick punktering men med hjälp av god klubbkänsla, hjälpsamhet och lånehjul fortsatte kämpa sig genom loppet

Klass 40+
Här hade vi flera åkare som gav allt:

Andreas Svensson tog sig runt 4 varv på 2:41:35, vilket gav honom en 57:e plats. Andreas höll ett stadigt tempo trots de tuffa förhållandena.

Jens Svedholm körde 3 varv på 2:12:28 och kom på 130:e plats.

Martin Bonander var med i en startkrasch men körde upp sig bra och tog sig igenom 3 varv på 2:14:05, vilket resulterade i en 135:e plats. En stark comeback efter en tuff start.

Tomas Larsson genomförde 3 varv på 2:19:38 och slutade på 165:e plats.

Jimmy Andersson kämpade sig igenom 3 varv på 2:23:49 och kom på 185:e plats.

Rikard Skergert avslutade på 257:e plats efter att ha kört 2 varv på 1:22:06. Innan punkteringen var det bra fart på Rikard säger rapporterna.

Klass 50+
Daniel Ek körde starkt och tog sig igenom 3 varv på tiden 2:01:13, vilket resulterade i en 86:e plats.

Stort grattis till alla deltagare för era fantastiska insatser på Stångebroslaget 2024! Ni representerade Stenungsunds Motorsällskap med ära och stolthet. Vi ser fram emot fler framgångsrika tävlingar under resten av året.